Στις 17 Σεπτεμβρίου η απόφαση για την υπόθεση αντιτράστ της Microsoft

0

Το Πρωτοδικείο της ΕΕ αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του για την γνωστή υπόθεση αντιτράστ της Microsoft στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση αυτή θα προσδιορίσει κατά πόσο η Κομισιόν το Μάρτιο του 2004, επέβαλε με απόφαση της ορθά, το πρόστιμο-ρεκόρ των 497 εκατομμυρίων ευρώ στην γιγαντιαία εταιρία λογισμικού, για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ και την υποχρέωσε να αλλάξει τις επιχειρηματικές της μεθόδους.

Η Κομισιόν υποστήριξε ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της Microsoft που κατέχει το 95% της αγοράς των λειτουργικών συστημάτων υπολογιστή, πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν υποστηρίζει ότι η ενσωμάτωση του οπτικοακουστικού λογισμικού Media Player στο λειτουργικό σύστημα των Windows, συνιστά μια πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των υπόλοιπων εταιριών κατασκευής οπτικοακουστικών λογισμικών, όπως είναι η RealNetworks.

Η Microsoft από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι καινοτόμο και ότι έχει δικαίωμα να ενσωματώνει στα Windows ότι λογισμικό θέλει.

Στην σύνθεση του Πρωτοδικείου συμμετέχουν 13 Δικαστές, ενώ η 17 η Σεπτεμβρίου ορίστηκε ως η τελευταία ημέρα εργασιών του δικαστικού συμβουλίου.