Στο «φως» τα ευαίσθητα δεδομένα υπαλλήλων της Goldman-Sachs

0

Το μπαράζ ιντερνετικών επιθέσεων συνεχίζεται ακάθεκτα με νέο θύμα αυτή τη φορά τον τραπεζικό γίγαντα Goldman-Sachs. Κατόπιν επίθεσης χάκερ πριν δύο μέρες, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα προσωπικά στοιχεία μεγάλου μέρους των υπαλλήλων της εταιρείας καθώς και του Προέδρου Lloyd Bankfein.

Η ειδοποίηση για την κατοχή και δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων έγινε με την –συνηθισμένη τελευταία ανάμεσα στους ιντερνετικούς πειρατές- μέθοδο ανάρτησης συνδέσμου URL στο Twitter. Χρήστης με το λογαριασμό @CabinCr3w ανέβασε ένα Tweet με το οποίο παρέπεμπε στην ιστοσελίδα Pastebin, όπου βρισκόταν αναρτημένο αρχείο με ευαίσθητες πληροφορίες για 80 περίπου υπαλλήλους και για τον Bankfein. Στη δημοσιότητα δόθηκαν αναλυτικές πληροφορίες ταυτότητας, τηλέφωνα, διευθύνσεις και ποινικό μητρώο. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας Pastebin στηρίζουν τη λειτουργία της στο σκεπτικό της δωρεάν αποθήκευσης για σύντομο χρονικό διάστημα αρχείων και πληροφοριών που αναρτά ελεύθερα και ανώνυμα ο χρήστης, ενώ απευθύνουν απλώς συστάσεις για να μην θίγουν τα αρχεία αυτά την ιδιωτικότητα τρίτων προσώπων.

Η ταυτότητα των χάκερ είναι ακόμη άγνωστη. Οι ίδιοι στο Tweet τους αυτοπεριγράφονται ως μια ανώνυμη ομάδα ανθρώπων με κοινό στόχο, ενώ εικάζεται ότι η κίνηση δεν είναι άσχετη με τις διαδηλώσεις για κατάληψη της Wall Street τις προηγούμενες μέρες. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία των χρηματιστηριακών γραφείων και με το σύνθημα “Occupy Wall Street” καλούσαν τον κόσμο να συσπειρωθεί και να δράσει, ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι της οικονομικής κρίσης. Το πλήθος που συγκεντρώθηκε είχε σαν παράδειγμα την αντίστοιχη οργάνωση των νέων εξεγερμένων της  «Αραβικής Άνοιξης» μέσω των κοινωνικών δικτύων.Ένα σημείο το οποίο ισχυροποιεί την υπόθεση σύνδεσης των χάκερ με τους νέους έξω από τη Wall Street είναι ότι, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, δημοσιοποίησαν και δεδομένα ενός αστυνομικού της Νεοϋορκέζικης Αρχής, ο οποίος είχε απεικονιστεί σε βίντεο να απωθεί με σπρέι μερικές γυναίκες διαδηλώτριες. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα για δέκατη τρίτη συνεχή μέρα, ενώ εκπρόσωπος της Goldman-Sachs αρνήθηκε να τις σχολιάσει.

 

Σχόλια