Στο εδώλιο έξι άτομα για το σκάνδαλο με το νοθευμένο γάλα

0

Ενώπιον της δικαιοσύνης έχουν οδηγηθεί έξι άτομα, τα οποία κατηγορούνται για την υπόθεση του νοθευμένου με μελαμίνη γάλακτος στην Κίνα, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι παιδιά.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Νέα Κίνα”, δύο από τους κατηγορούμενους δικάστηκαν στην πόλη Σιτζιαζουάνγκ, πρωτεύουσα της βόρειας επαρχίας Χεμπέι και έδρα της εταιρείας γαλακτοκομικών Σανλού.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να πούλησε πάνω από 600 τόνους μελαμίνης σε αγρότη -επίσης κατηγορούμενο.

Ο τελευταίος πούλησε περίπου 230 τόνους σε παραγωγούς στην Σιτζιαζουάνγκ και σε τρεις άλλες πόλεις της Χεμπέι, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

«Κάποιοι από αυτούς πρόσθεσαν τη μελαμίνη σε φρέσκο γάλα και το μεταπώλησαν στον όμιλο Σανλού», αναφέρει μεταξύ άλλων το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Νέα Κίνα”.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος γαλακτομικών προϊόντων, Σανλού, σταμάτησε την παραγωγή στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 και κήρυξε πτώχευση. Το χρέος της υπολογίζεται στα 160 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ετυμηγορίες δεν είναι γνωστό πότε θα ανακοινωθούν. Την προσεχή Τετάρτη θα δικαστεί η Τιάν Ουενχουά, πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Σανλού.

Σχόλια