Στο εδώλιο για δίκτυο botnet

0

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος ενός Βραζιλιάνου με την κατηγορία της λειτουργίας δικτύου botnet, το οποίο απαρτιζόταν από περισσότερους από 100.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές μολυσμένους με κακόβουλα λογισμικά προγραμματισμένα για την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spam).
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης άσκησε δίωξη εις βάρος του 25χρονου Λένι ντε Αμπρέου Νέτο από το Τομπάτε της Βραζιλιάς με την κατηγορία της συνομωσίας και της πρόκλησης ζημιών σε χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.
Στην περίπτωση καταδίκης ο Βραζιλιάνος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πενταετούς φυλάκισης αλλά και να τεθεί σε τριετές πρόγραμμα επιτήρησης μετά την αποφυλάκισή του. Επίσης, ενδέχεται να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους έως και 250.000 δολάρια ανάλογα με το μέγεθος των οικονομικών απωλειών που προκάλεσε στα θύματά του.
Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Νέτο συνομώτησε επίσης με τον 19χρονο Ολλανδό Νορντίν Νασίρι για τη “χρήση, συντήρηση, επινοικίαση και πώληση παράνομων botnet”.

Σχόλια