Στο εδώλιο για παραποίηση δικτύου

0

Ενώπιον της δικαιοσύνης πρόκειται να οδηγηθεί ένας διαχειριστής δικτύου, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη πρόσβαση στο δίκτυο που ο ίδιος δημιούργησε για την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.

Ο δικαστής απεφάνθη ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι επαρκή ώστε να απαγγελθούν εις βάρος του Τέρι Τσάιλντς τέσσερις κατηγορίες για παραποίηση δικτύου υπολογιστών, για άρνηση πρόσβασης στο δίκτυο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες και για πρόκληση ζημιών ύψους 200.000 και πλέον δολαρίων.

Ο Τέρι Τσάιλντς, ο οποίος τελεί υπό κράτηση από τις 13 Ιουλίου, εργαζόταν στο τμήμα τηλεπικοινωνιών του Σαν Φρανσίσκο για πέντε χρόνια.

Ο Τσάιλντς κατηγορείται ότι επιχείρησε να προκαλέσει ζημίες στο δίκτυο οπτικών ινών μετά από επίπληξη που δέχθηκε για την εργασιακή του απόδοση από τους ανωτέρους του.

Κατηγορείται, επίσης, ότι προσπάθησε να κατασκοπεύσει ηλεκτρονικά τους ανωτέρους του για να εμποδίσει το ενδεχόμενο της απόλυσής του.

Ο συνήγορος του Τσάιλντς δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν ήθελε να προκαλέσει ζημίες αλλά να προστατεύσει το δίκτυο από την ανικανότητα των αξιωματούχων του δήμου του Σαν Φρανσίσκο.

Σχόλια