Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Microsoft

0

H Microsoft, στην προσπάθειά της να αναστείλει προσωρινά τις κυρώσεις που της επέβαλε η Κομισιόν για αντιμονοπωλιακή τακτική, συναντήθηκε με τον Δικαστή του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου στο Λουξεμβούργο, Μπο Βέστερντορφ, προκειμένου να ορίσουν ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης για την αναστολή, που πιθανότατα θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρία επιδιώκει την αναστολή των μέτρων μέχρι την ολοκλήρωση της διαμάχης της με την Κομισιόν, που μπορεί να κρατήσει 3 χρόνια, διαφορετικά υποστηρίζει πως με τα επιβαλλόμενα μέτρα θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Τον Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διατάξει την εταιρία να αφαιρέσει από τα Windows το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού, και της είχε επιβάλει πρόστιμο 497 εκατ. ευρώ. Η Microsoft πλήρωσε το πρόστιμο, δεν έχει αφαιρέσει όμως το πρόγραμμα, καθώς ζητά περισσότερες διευκρινήσεις από την Επιτροπή.

Ήδη Αμερικανικό Δικαστήριο έχει δικαιώσει την εταιρία σε παρόμοια υπόθεση και με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έχοντας υπόψη το δικαστικό προηγούμενο στην Αμερική.