Στο Λευκό Οίκο η θέση του επικεφαλή ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

0

Ο επικεφαλής σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ο οποίος έχει αναλάβει την προστασία των δικτύων που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές εταιρείες και το υπουργείο Άμυνας, θα πρέπει να έχει την έδρα του στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ομάδα εμπειρογνωμόνων σε επιτροπή του κογκρέσου.

Το θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι τόσο σημαντικό ώστε να δικαιούται ένα τμήμα με πραγματική εξουσία και προϋπολογισμό στο Λευκό Οίκο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας για την Ασφάλεια του Ίντερνετ, Λάρι Κλίντον.

“Δεν πρέπει να είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο”, πρόσθεσε ο Κλίντον στα μέλη της επιτροπής του κογκρέσου για την Ενέργεια και το Εμπόριο. “Πιστεύουμε ότι πρέπει να βρίσκεται μέσα στη δομή του Λευκού Οίκου”, κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί πότε κι αν θα υπάρξει ένας τέτοιος διορισμός.

Ο Γκρέγκορι Νοχάιμ, ανώτατος σύμβουλος του Κέντρου για την Δημοκρατία και την Τεχνολογία, υποστηρίζει ότι θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο πρέπει να περάσει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και όχι στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA), η οποία είναι υπεύθυνη για το σπάσιμο κωδικών και για την ηλεκτρονική κατασκοπεία.

Να σημειωθεί ότι ομάδα συμβούλων του Λευκού Οίκου συνέταξε μελέτη για το θέμα της κυβερνοασφάλειας, η οποία παραδόθηκε στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο μήνα.

Η μελέτη αναφέρεται σε μια πλειάδα προβλημάτων από την κατασκοπεία στο κυβερνοχώρο μέχρι την αντιμετώπιση των χάκερ.