Στο μικροσκόπιο υπάλληλος αεροδρομίου που αναρτούσε βίντεο στο YouTube

0

Αντικείμενο έρευνας αποτελεί για τις αμερικανικές αρχές πιλότος, ο οποίος φέρεται να προχώρησε στην ανάρτηση, στο διαδίκτυο, οπτικοακουστικού υλικού που αποκαλύπτει κενά ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Ο δικηγόρος του πιλότου δηλώνει ότι η υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών ελέγχει κατά πόσον ο εντολέας του απεκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες, ενώ τα επίμαχα βίντεο φαίνεται να δείχνουν μέλη των πληρωμάτων εδάφους να εισέρχονται στους χώρους του αεροδρομίου χωρίς ελέγχους.
Ο 50χρονος πιλότος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί παραμένει εργαζόμενος σε μεγάλη αεροπορική εταιρία, αποσύρθηκε όμως από πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων με σκοπό την αποτροπή αεροπειρατειών.
Αρχές και υπεράσπιση του 50χρονου διαφωνούν αναφορικά με το αν όντως με την ανάρτηση των επίμαχων βίντεο έγινε αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών. Ο πιλότος εμμένει στην άποψη ότι δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να υπογραμμίσει κάποια προβλήματα στην ασφάλεια του αεροδρομίου, που μπορεί όμως να τα διαπιστώσει ο καθένας και δεν αποτελούν απόρρητες πληροφορίες. Το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό έχει ήδη απομακρυνθεί από το διαδίκτυο.

Σχόλια