Στο σκαμνί εταιρεία για αμφιλεγόμενες προεκλογικές πρακτικές στις ΗΠΑ

0

Μήνυση κατά εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή επικοινωνιακών συμβουλών και την συνδρομή στην εκτέλεση προεκλογικής εκστρατείας ασκούν οι αρχές του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ, ζητώντας την καταδίκη της λόγω αμφιλεγόμενων και παράνομων, όπως χαρακτηρίζονται, πρακτικών που ακολουθήθηκαν προ της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης.
Ειδικότερα, η εταιρεία Universal Elections LLC, με έδρα το Μέριλαντ, κατηγορείται ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με υποψήφιο των ενδιάμεσων εκλογών, προέβη την ημέρα της ψηφοφορίας και πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες σε δεκάδες χιλιάδες τηλεφωνήματα προς υποστηρικτές του Δημοκρατικού υποψηφίου, προκειμένου ψευδώς να τους ενημερώσουν ότι ο υποψήφιος που στηρίζουν έχει εξασφαλίσει την εκλογή του και κατά συνέπεια, δεν είναι ανάγκη να ψηφίσουν.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των μηνυτών, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 112 χιλιάδες τηλεφωνήματα, κατά τα οποία ο αποδέκτης άκουγε το εξής ηχογραφημένο κείμενο: “ Σας καλώ για να ενημερώσω ότι ο κυβερνήτης Ο Μάλεϊ και ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν επιτυχείς. Πετύχαμε τους στόχους μας, οι δημοσκοπήσεις ήταν σωστές και το εξαργυρώσαμε. Είμαστε εντάξει. Ηρεμήστε τώρα. Το μόνο που απομένει είναι να το δείτε απόψε στην τηλεόραση. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε”.
Η συγκεκριμένη πρακτική, όπως υποστηρίζει στην μήνυσή του ο Γενικός Εισαγγελέας του Μέριλαντ παραβιάζει τις διατάξεις του Συμφώνου που ορίζει τη λειτουργία των τηλεπικοινωνιών και κατά το μέρος που δεν παρέχει πληροφορίες στους αποδέκτες των κλήσεων για την προέλευσή τους καθώς επίσης και λόγω της μη κοινοποίησης τηλεφωνικού αριθμού στον οποίον θα μπορούσαν να καλέσουν για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι πολίτες.
Με την αγωγή και τη συνακόλουθη μήνυση, οι αρχές του Μέριλαντ ζητούν την καταδίκη της εταιρείας, την υποχρέωσή της να απέχει από παρόμοιες πρακτικές στο μέλλον και την επιβολή προστίμου ύψους 500 δολαρίων για κάθε μία από τις 112 χιλιάδες παραβάσεις, που υποστηρίζει ότι σημειώθηκαν. Δείτε το σχετικό αρχείο

Σχόλια