Στο στόχαστρο η φωτογράφηση απόκρυφων σημείων του σώματος μέσω του κινητού

0

Φοιτήτριες στην Μπανγκόκ της Ταϋλάνδης ζητούν από την κυβέρνηση αυστηρότερες ποινές κατά εκείνων που φωτογραφίζουν μέσω του κινητού τους απόκρυφα σημεία του σώματός τους σε χώρους με πολυκοσμία. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύονται στο διαδίκτυο σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο της Ταϋλάνδης, το ποινικό αυτό αδίκημα τιμωρείται ως πταίσμα με πρόστιμο 25 δολαρίων και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με φυλάκιση ενός μήνα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κοπέλας που μήνυσε στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, ο οποίος τη φωτογράφισε με τοι κινητό του κάτω από τη φούστα της σε έκθεση αυτοκινήτου. Τελικά, καταδικάστηκε σε ένα μήνα φυλάκιση, η οποία αντικαταστάθηκε με παροχή κοινοφελούς εργασίας, και με το πρόστιμο των 25 δολαρίων.

Οι φοιτήτριες υποστηρίζουν ότι το πρόστιμο δεν είναι αρκετό, καθώς τέτοιες φωτογραφίες μπορούν να αποδώσουν πολλαπλάσιο ποσό, εάν πουληθούν σε πορνογραφικές ιστοσελίδες. Οι αρχές πάντως δηλώνουν ότι η ποινική δίωξη των παραβατών δεν είναι εύκολη, καθώς δύσκολα αποδεικνύεται το ποιος είναι ο δράστης, ιδίως σε πολυσύχναστους χώρους, αλλά και γιατί ο παραβάτης δεν έχει αγγίξει σωματικά το θύμα.

Σχόλια