Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα spamming

0

Τη διακοπή της λειτουργίας ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο δικτύου αποστολής ανεπίκλητων διαφημιστικών emails (spamming) διέταξε δικαστήριο της Μασσαχουσέτης. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από μήνυση του γενικού εισαγγελέα της Μασσαχουσέτης, Τόμας Ρέλυ, κατά του φερόμενου ως εγκέφαλου του δικτύου, Λέο Κουβάγιεφ, και άλλων έξι συνεργατών του.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι έστελναν χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα σε καταναλωτές διαφημίζοντας παράνομα και επικίνδυνα προϊόντα, όπως φάρμακα με πλαστογραφημένες συνταγές και πειρατικό λογισμικό. Ο Ρέιλι τόνισε ότι στην υπόθεση αυτή τα emails δεν ήταν μόνον ενοχλητικά για τον χρήστη του διαδικτύου, αλλά απειλούσαν τη δημόσια ασφάλεια και υγεία.

Η νομοθεσία που παραβίασαν οι κατηγορούμενοι αφορά τον ομοσπονδιακό νόμο κατά του spamming, αλλά και τους πολιτειακούς νόμους για την προστασία του καταναλωτή, ενώ στο αστικό μέρος της υπόθεσης μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής αποζημίωσης για όποιον ζημιώθηκε από τις ενέργειες του δικτύου.

Σχόλια