Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Qualcomm

0

Τη διενέργεια έρευνας για αθέμιτο ανταγωνισμό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εις βάρος της μεγαλύτερης κατασκευάστριας επεξεργαστών για κινητά τηλέφωνα, Qualcomm.

Έξι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανάμεσά τους οι Nokia, Ericsson και η Texas Instruments Inc., προσέφυγαν στην Κομισιόν καταγγέλλοντας την αμερικανική εταιρεία για υπερχρεώσεις.

Ο εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ανταγωνισμό, Τζόναθαν Τοντ δήλωσε ότι η έρευνα θα διενεργηθεί ως κατεπείγουσα ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η έρευνα ενδέχεται να διαρκέσει δύο χρόνια, όπως επεσήμανε ο Τζόναθαν Τοντ.

Σε περίπτωση που αποφανθεί ότι η εταιρεία όντως υπερχρεώνει τους πελάτες της, τότε η Qualcomm ενδεχομένως να αναγκαστεί να μειώσει τις χρεώσεις της ή να καταβάλλει πρόστιμο ύψους έως και 10% των πωλήσεών της.
Ο πρόεδρος της Qualcomm, Στιβ Άλτμαν δήλωσε ότι η έρευνα της ΕΕ θα δώσει στην εταιρεία του την ευκαιρία «να αποδείξει ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες και ότι υποκινούνται από οικονομικά συμφέροντα».
Ο Άλτμαν πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες είναι εύρημα των ανταγωνιστών της για να «αποθαρρύνουν τον ανταγωνισμό που φέρνει η Qualcomm στην αγορά».

Σχόλια