Στο στόχαστρο των καμερών τα επώνυμα ρούχα

0

Οι εμπορικές επωνυμίες στα ρούχα των φερομένων ως υπόπτων, οι οποίοι καταγράφονται από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θετικά για τον εντοπισμό των υπόπτων, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.

Ειδικότερα η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου εξετάζει την ανάπτυξη τεχνολογίας, η οποία θα αναγνωρίζει αυτόματα τις επωνυμίες ρούχων.

Η βρετανική αστυνομία υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειάζεται πλέον οι υπάλληλοι της υπηρεσίας να αφιερώνουν εκατοντάδες ώρες στο σκανάρισμα στιγμιότυπων βίντεο.

Η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη για την αυτόματη αναγνώριση των λογότυπων εταιρειών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων.

Η ιδέα ανήκει στον αστυνομικό επιθεωρητή, Μικ Νέβιλ, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιχείρησης Javelin, η οποία διαχειρίζεται τις εικόνες που καταγράφουν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος.

«Αρκετοί από τους νεαρούς εγκληματίες φορούν χαρακτηριστικά επώνυμα αθλητικά ρούχα. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα για τον εντοπισμό και την αναγνώριση των υπόπτων», δήλωσε ο Βρετανός αστυνομικός επιθεωρητής.

Σχόλια