Στο στόχαστρο των χάκερ οι μηχανές αναζήτησης Firefox και Safari

0

Πολύς κόσμος έχει αντικαταστήσει τον Internet Explorer με άλλες εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, όπως το Firefox και το Safari, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο γίνονται οι υπολογιστές τους πιο ασφαλείς απέναντι στις επιθέσεις των χάκερ.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας των υπολογιστών επισημαίνουν ότι η αλλαγή αυτή φαίνεται να έχει ανοίξει «νέους δρόμους για τους κακούς του διαδικτύου».

Τον τελευταίο μήνα οι μηχανές αναζήτησης Firefox και Safari έχουν μπει στο στόχαστρο των χάκερ και έχουν δεχθεί αρκετές επιθέσεις.

Σε διάστημα μικρότερο των έξι εβδομάδων, οι υπέυθυνοι του Mozilla κυκλοφόρησαν δύο ενημερώσεις για το Firefox για να διορθώσουν συνολικά πέντε κενά ασφαλείας στο σύστημα.

Οι χάκερ μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτά τα πέντε «ευάλωτα» σημεία για να εισάγουν ένα μολυσμένο αρχείο Javascript σε μια ιστοσελίδα περιμένοντας τα θύματά τους να πέσουν πάνω στο αρχείο.

Σε περίπτωση επίθεσης οι χάκερ μπορούν να αναλάβουν τον έλεγχο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή ή να κλέψουν το ιστορικό της πλοήγησης του χρήστη στο διαδίκτυο.

Σχόλια