Στο στόχαστρο του FBI ρατσιστικές ιστοσελίδες

0

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI) έθεσε υπό επιτήρηση πέντε ιστοσελίδες με ρατσιστικό περιεχόμενο, οι οποίες αποκαλύπτουν τις διευθύνσεις πέντε εκ των έξι μαύρων εφήβων που κατηγορούνται για το ξυλοδαρμό λευκής μαθήτριας στην πόλη Τζένα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του FBI οι ιστοσελίδες καλούν τους αναγνώστες να «βρουν και να λιντσάρουν τους έξι μαύρους εφήβους».

Η Σίλα Θορν, αξιωματούχος του FBI στη Νέα Ορλεάνη επεσήμανε ότι οι αρχές εξετάζουν εάν οι ιστοσελίδες παραβιάζουν άρθρα της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN έβγαλε πρώτο στον αέρα τις επίμαχες ιστοσελίδες, οι οποίες περιέχουν σβάστικες, ρατσιστικά σχόλια και τα τηλέφωνα των κατηγορουμένων με την προτροπή «βρείτε τους εάν θέλετε να αποδώσετε μόνοι σας δικαιοσύνη».
Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον στην πόλη Τζένα δήλωσε ότι οι εν λόγω οικογένειες δέχονται σχεδόν καθημερινά απειλητικά μηνύματα και ζήτησε από την κυβερνήτη της Λουιζιάνα, Καθλίν Μπλάνκο να επέμβει.
Η κυβερνήτης απάντησε ότι η αστυνομία έχει ήδη αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.
«Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται κάτι περισσότερο από μια αστυνομική έρευνα. Χρειάζονται προστασία», τόνισε αιδεσιμότατος Τζέσι Τζάκσον, επικεφαλής της θρησκευτικής και κοινωνικής οργάνωσης, Συμμαχία Ρέινμποου Πους.

Σχόλια