Στο στόχαστρο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης το χάκινγκ και η πλαστοπροσωπία

0

Νέα νομοθεσία που θα αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα την πλαστοπροσωπία και το χάκινγκ ζήτησε από το νομοθετικό σώμα της Νέας Υόρκης ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας, Έλιοτ Σπάιτσερ, με σκοπό τη μεγαλύτερη προστασία του καταναλωτή και των προσωπικών του δεδομένων.

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο, η Νέα Υόρκη είναι έβδομη στις ΗΠΑ στα περιστατικά πλαστοπροσωπίας, ενώ πρόσφατες είναι και οι περιπτώσεις κλοπής προσωπικών δεδομένων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από εταιρίες συλλογής πληροφοριών.

Στις προτάσεις του γενικού εισαγγελέα περιλαμβάνεται νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει αυτές τις εταιρίες να ενημερώνουν τον καταναλωτή κάθε φορά που αποκαλύπτουν σε τρίτο πρόσωπο προσωπικά του στοιχεία, όπως και όταν η βάση δεδομένων τους παραβιαστεί από χάκερς. Παράλληλα, θα εξειδικευτούν οι περιπτώσεις ποινικής δίωξης σε βάρος των εγκληματιών, ενώ θα αυξηθούν οι ποινές που επιβάλλονται στους χάκερς που αποκτούν πρόσβαση σε βάσεις με προσωπικά δεδομένα χωρίς προηγούμενη άδεια.

Σχόλια