Στοιχεία για την ταυτότητα χάκερ από κάτοχο ιστοσελίδας εικονικών πτήσεων

0

Ο κάτοχος δικτυακού τόπου για εικονικές πτήσεις και θύμα επίθεσης από χάκερ τον Μάιο ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στη βρετανική αστυνομία φάκελο με αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητα του εισβολέα στην ιστοσελίδα.
Ο Αμερικανός κάτοχος της ιστοσελίδας Avsim δήλωσε ότι διαθέτει “αδιάσειστες αποδείξεις” για την ταυτότητα του χάκερ.
Κατά την επίθεση του χάκερ διαγράφηκαν δεδομένα από δύο server με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η ιστοσελίδα, η οποία τελεί υπό κατασκευή.
Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι απαιτεί από την αστυνομία του Λονδίνου να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία για να οδηγηθεί ο χάκερ στη φυλακή.
“Δε δίνουμε ονόματα, αλλά αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία για το άτομο που εισέβαλε στην ιστοσελίδα μας”, δήλωσε ο Τομ Αλενσγουόρθ, εκδότης και διευθύνων σύμβουλος του Avsim.
Η αμερικανική ιστοσελίδα τέθηκε σε λειτουργία το 1996 και ασχολείται με όλες τις παραμέτρους των εικονικών πτήσεων αν και κυρίως δίνει έμφαση στο πρόγραμμα εξομοιώσεων πτήσεων της Microsoft.
Επιπλέον φιλοξενεί φόρουμ για τους φίλους των εικονικών πτήσεων και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν περιεχόμενο σχετικό με την εξομοίωση πτήσεων.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα στον τομέα των εικονικών πτήσεων.
Ο διευθύνων σύμβουλος πρόσθεσε ότι κατέθεσαν στην αστυνομία τα στοιχεία αφού πρώτα έδωσαν στον χάκερ δύο ευκαιρίες για να διευθετήσει την υπόθεση.

Σχόλια