Στους παρόχους και τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων το κόστος της μάχης κατά της πειρατείας

0

Με διακοπή των συνδέσεών τους απειλούνται οι κατά συρροή πειρατές του διαδικτύου.
Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η νέα εκστρατεία κατά της παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων στον κυβερνοχώρο θα γίνει με τη συνεργασία της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας. Το κόστος της επιχείρησης θα επωμιστούν οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων κατά τρία τέταρτα, με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να καλύπτουν το υπόλοιπο.
Αντιδρώντας στην ανακοίνωση, η βρετανική ένωση παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου εξέφρασε την απογοήτευσή της για την υποχρέωση ανάληψης του κόστους που επιβάλλεται από τις αρχές.
Σε πρώτο στάδιο θα σταλούν προειδοποιητικές επιστολές σε όλους όσοι επιδίδονται σε παράνομο “κατέβασμα” προϊόντων διάνοιας.
Οι σχετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο Σύμφωνο Ψηφιακής Οικονομίας και έχουν διχάσει τη βρετανική διαδικτυακή κοινότητα. Επικριτές των διατάξεων υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση εφαρμογής τους ενδέχεται να θιγούν άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα πειρατών, που έχουν μολύνει τους υπολογιστές τους. Ήδη δύο από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, οι BT και TalkTalk ζητούν δικαστική επανεξέταση του θέματος.

Σχόλια