Στόχος απατεώνων στο διαδίκτυο οι μόνοι – γονείς

0

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI) των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποιεί ότι οι απατεώνες του διαδικτύου έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα επιδόματα των γονέων που χωρίς σύντροφο μεγαλώνουν παιδιά.

Όπως αναφέρουν οι αξιωματούχοι του FBI πρόκειται για μια κλασική απάτη phishing με καινούργια θύματα.

«Πολλοί πολίτες μάς έχουν ήδη αναφέρει ότι έχουν λάβει ηλεκτρονικά μηνύματα ή γραπτά μηνύματα στο κινητό, τα οποία τους ενημερώνουν για κάποιο πρόβλημα στο λογαριασμό τους. Το μήνυμα παραπέμπει τους χρήστες σε σύνδεσμο (link) όπου θα μπορούν είτε να αναβαθμίσουν το λογαριασμό τους είτε να διορθώσουν το πρόβλημα», επισημαίνει ο επικεφαλής του κέντρου Ηλεκτρονικών Παραπόνων του FBI και προσθέτει, «επί της ουσίας ο σύνδεσμος τους παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα απάτη, όπου διαβάζονται όλα τα προσωπικά τους δεδομένα».

Στη δεύτερη μορφή απάτης, τα ανυποψίαστα θύματα καλούνται να συμπληρώσουν μια δικτυακή δημοσκόπηση και να δώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού της κάρτας επιδόματος EPPICard για τους μόνους – γονείς ώστε να λάβουν ένα ποσό σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμμετοχή τους στη δημοσκόπηση. Άντ’ αυτού, οι απατεώνες αδειάζουν το λογαριασμό των θυμάτων τους.

Οι κάρτες επιδόματος για τους γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τους χωρίς σύντροφο παιδιά εκδίδονται σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ.

Σχόλια