Στόχος χάκερ ο Λευκός Οίκος

0

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι τα αρχεία των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Λευκού Οίκου δέχθηκαν πολλαπλές επιθέσεις από χάκερ τους τελευταίους μήνες.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι άγνωστοι χάκερ εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά των προεκλογικών εκστρατειών των προεδρικών υποψηφίων, Μπαράκ Ομπάμα και Τζον ΜακΚέιν το καλοκαίρι.

Η βρετανική εφημερίδα “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς” δημοσίευσε πρώτη την είδηση επικαλούμενη έκθεση της αμερικανικής, Εθνικής Ομάδας Δράσης κατά του Κυβερνοεγκλήματος, η οποία δημιουργήθηκε το 2007.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι αξιωματούχοι της εν λόγω ομάδος εντόπισαν τις επιθέσεις και κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι εξαπολύθηκαν από εξυπηρετητές (server) που έχουν την έδρα τους στην Κίνα.

Η πηγή που επικαλείται το βρετανικό δημοσίευμα δήλωσε ότι το αμυντικό σύστημα του δικτύου του Λευκού Οίκου αναβαθμιζόταν μετά τον εντοπισμό της κάθε επίθεσης. “Είναι ένα συνεχές κυνήγι της γάτας με το ποντίκι”, είπε η ανώνυμη πηγή στους “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς”.

Οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση μόνο σε δίκτυα υπολογιστών του Λευκού Οίκου με διαβαθμισμένες πληροφορίες. Ωστόσο, ενδέχεται να χάθηκαν αρκετά δεδομένα αξίας.