Συγγνώμη για διαφημιστική γκάφα από την Microsoft

0

Δημόσια συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει η Microsoft, για διαφήμισή της, στην οποία το κεφάλι ενός μαύρου άνδρα αντικαταστάθηκε με αυτό ενός λευκού.
Η διαφήμιση προωθεί λογισμικό για εταιρείες ώστε να “”δώσει δύναμη”” στο στελεχιακό δυναμικό τους, όπως αναφέρεται στο μήνυμα. Η φωτογραφία που έχει χρησιμοποιηθεί απεικονίζει τρεις υπαλλήλους (έναν άνδρα ασιατικής καταγωγής, έναν άνδρα αφρικανικής καταγωγής και μία λευκή γυναίκα)να κάθονται γύρω από ένα γραφείο. Αυτή είναι η διαφήμιση που παρουσιάστηκε στο αμερικανικό site της Microsoft.
Η εικόνα αλλάζει ωστόσο στην πολωνική ιστοσελίδα. Εκεί το κεφάλι του αφρικανικής καταγωγής άνδρα έχει αντικατασταθεί με αυτό ενός λευκού. Το μοντάζ μάλιστα ήταν κάπως βιαστικό και πρόχειρο, καθώς το χέρι του ανθρώπου δεν είχε αντικατασταθεί και παρέμεινε “”μαύρο””.
Οι δύο φωτογραφίες με τη βασική διαφορά, κυκλοφόρησαν γρήγορα σε ιστολόγια και άλλες ιστοσελίδες και ασκήθηκε δριμεία κριτική στην Microsoft.
Το αποτέλεσμα ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, ενώ όπως ανακοινώθηκε η Microsoft θα διεξάγει έρευνα για να βρεθεί ποιος και με τι σκεπτικό έκανε την αλλαγή.

Σχόλια