Σύλληψη 14χρονης για φάρσα τρομοκρατικής επίθεσης μέσω Twitter

0

Σε σύλληψη 14χρονης προχώρησε η ολλανδική ασυνομία, μία ημέρα μετά από φάρσα για τρομοκρατική επίθεση που έκανε στην αεροπορική εταιρία American Airlines.

«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να αποδώσουμε κατηγορίες στο στάδιο αυτό. Σκεφτήκαμε απλώς ότι έπρεπε να δούμε το γεγονός πιο εξονυχιστικά, εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που προκάλεσε στο ίντερνετ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας. Η Sarah, όπως είναι το όνομά της στο Twitter, φέρεται να παραδόθηκε οικειοθελώς, μετά από τον σάλο που ξέσπασε στο ίντερνετ και την κινητοποίηση της ολλανδική αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα, στις 13 Απριλίου, η 14χρονη χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της στο Twitter για να προειδοποιήσει ανώνυμα την αεροπορική για τρομοκρατικό χτύπημα της αλ-Κάιντα τον Ιούνιο.
«Το όνομά μου είναι Ιμπραήμ και είμαι από το Αφγανιστάν», έγραψε η έφηβη στην American Airlines για να συνεχίσει, «Είμαι μέλος της αλ-Κάιντα και την 1η Ιουνίου θα κάνω κάτι πραγματικά μεγάλο. Γεια»

Η μεγάλη αεροπορική εταιρία έξι μόλις λεπτά αργότερα απάντησε στον φερόμενο ”τρομοκράτη: «Σάρα, παίρνουμε τις απειλές αυτές πολύ στα σοβαρά. Η διεύθυνση IP σου και οι λεπτομέρειες θα προωθηθούν στην ασφάλεια και το FBI».
Στα επόμενα tweets που ακολούθησαν την απάντηση των αερογραμμών, η κοπέλα παρακαλούσε να μην προβούν σε σχετικές ενέργειες, λέγοντας πως έκανε απλώς μια φάρσα για να γίνει ”διάσημη” και πως είναι αθώα. Δεν θα μπορούσε όμως η έφηβη να γνωρίζει ότι κατά κανέναν τρόπο δεν είχαν τα στοιχεία της τόσο γρήγορα διαθέσιμα οι Αμερικανικές Αερογραμμές, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τη συνεργασία του Twitter και το κοινωνικό μέσο έχει αποδειχθεί πολύ προστατευτικό στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του σε αντίστοιχες υποθέσεις του παρελθόντος, αφού μόνο με ένταλμα δίνουν στις αρχές την IP διεύθυνση του χρήστη.

Η έφηβη όμως τρομοκρατήθηκε και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Ρότερνταμ, όπου και κρατήθηκε για περαιτέρω έλεγχο, χωρίς εμπλοκή του FBI ούτε και της American Airlines.

Σχόλια