Σύλληψη 21χρονου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο

0

Ειδικότερα, οι έρευνες της αστυνομίας ξεκίνησαν όταν η μητέρα 16χρονης κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικής Εγκλήματος ότι άγνωστο άτομο, με το οποίο η κόρη της επικοινωνούσε μέσω του «Facebook», απαιτούσε εκβιαστικά από εκείνη την αποστολή γυμνών φωτογραφιών προκειμένου να μη δημοσιοποιήσει άλλες προσωπικές φωτογραφίες της, που είχε στην κατοχή του.

Ο δράστης παρουσιαζόταν ως φωτογράφος και όταν η ανήλικη αρνήθηκε, απέστειλε στο λογαριασμό που διατηρεί η αδελφή της στο «Facebook» τις επίμαχες φωτογραφίες. Από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 21χρονος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στον οποίο ήταν αποθηκευμένες οι φωτογραφίες της ανήλικης ενώ διαπιστώθηκε ότι πράγματι είναι ο διαχειριστής του προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Ο 21χρονος έχει ήδη οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχόλια