Σύλληψη 35χρονου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων 9 εκ. πολιτών

0

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 35χρονος κατείχε ψηφιακά αρχεία με δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για περισσότερους από 9εκ.πολίτες, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων,στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών προκειμένου να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για διάπραξη εγκλήματος κακουργηματικού χαρακτήρα. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο φερόταν να έχει στην κατοχή του σημαντικό αριθμό αρχείων με δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Μετά λοιπόν από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διενεργήθηκε διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου προσώπου, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι ο 35χρονος συλληφθείς.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας. Τέλος, να σημειωθεί ότι από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε πράγματι εντοπίστηκαν ψηφιακά αρχεία με καταχωρήσεις για περισσότερες από 9εκ.εγγραφές.

Σχόλια