Σύλληψη δύο νεαρών στη Νορβηγία για τις επιθέσεις hacking στη SOCA

0

Στη σύλληψη δύο νεαρών ατόμων προχώρησαν οι αρχές της Νορβηγίας με αφορμή την επίθεση μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα της Βρετανικής Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος (SOCA – Serious Organized Crime Agency). Οι δύο νέοι χάκερ είναι ύποπτοι και για άλλες επιθέσεις μέσω ίντερνετ, όπως στην ιστοσελίδα της Bild και του νορβηγικού οργανισμού διοργάνωσης ΛΟΤΤΟ.

«Συλλάβαμε τους δύο πιο σημαντικούς υπόπτους, όμως θέλουμε να ανακρίνουμε και άλλα άτομα», σχολίασε ο Νορβηγός εισαγγελέας Erik Moestue. «Γνωρίζουμε ότι η ιστοσελίδα της SOCA είχε τεθεί εκτός λειτουργίας προσφάτως λόγω επίθεσης από χάκερ, το ίδιο έγινε και με αμερικανικές και νορβηγικές ιστοσελίδες και αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που μας απασχολεί».

Οι συλληφθέντες είναι 18 και 19 ετών αντιστοίχως και εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη. Ο εισαγγελέας σχολίασε ότι η υπόθεση είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, συνεπώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιά ήταν τα κίνητρα των κατηγορουμένων, ενώ η αστυνομία αρνήθηκε να αποκαλύψει όλες τις ιστοσελίδες οι οποίες επλήγησαν από την παράνομη δραστηριότητα των δύο υπόπτων.