Σύλληψη εφήβου για επίθεση στον κυβερνοχώρο

0

Ένας 14χρονος μαθητής συνελήφθη από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ διότι κατάφερε να εισβάλει στους υπολογιστές οκτώ δευτεροβάθμιων σχολείων, όπως αναφέρει η εφημερίδα South China Morning Post.

Ο έφηβος απέκτησε πρόσβαση σε φόρουμ στα οποία δάσκαλοι και μαθητές ανταλλάσσουν ερωταπαντήσεις “”σπάζοντας”” τους κωδικούς πρόσβασης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Συνελήφθη την Πέμπτη, όταν η εταιρία πληροφορικής που παρέχει υπηρεσίες στα οκτώ σχολεία ειδοποίησε την αστυνομία μετά την ανακάλυψη ότι το δίκτυο είχε υποστεί hacking.
Ο μαθητής συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, σε έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του. Ο υπολογιστής του κατασχέθηκε και εξετάζεται από ειδικούς, σύμφωνα με την Ποστ.

Ο νεαρός φέρεται να είπε ότι προέβη στην πράξη «για πλάκα» και ότι έμαθε τον τρόπο να το κάνει από ένα συμμαθητή του. Δεν πιστεύεται ότι υπέκλεψε μυστικά ή ευαίσθητα δεδομένα.

Ο μαθητής – που δεν κατονομάζεται – ενδέχεται να αντιμετωπίσει δίωξη και ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών, καθώς η νομοθεσία στο Χονγκ Κονγκ όσον αφορά την ασφάλεια των υπολογιστών και των δικτύων είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Ο συμμαθητής του αναμένεται επίσης να συλληφθεί.