Σύλληψη μέλους της ομάδας hacking LulzSec από την Αυστραλιανή αστυνομία

0

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας συνέλαβε τον αυτοαποκαλούμενο ηγέτη της διεθνούς ομάδας hacking LulzSec, η οποία έχει αναλάβει – μεταξύ άλλων – την ευθύνη για το χτύπημα στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ(CIA).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομία,ς ο 24χρονος, γνωστός με το διαδικτυακό ψευδώνυμο “Aush0k”, συνελήφθη στο Σύδνεϋ την Τρίτη το απόγευμα και κατηγορείται για αδικήματα hacking, που επισύρουν ποινή μέχρι 10 έτη. Ο Αυστραλός συλληφθείς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα και της τροποποίησης αυτών, μετά από επίθεση σε κυβερνητική ιστοσελίδα.

Ο Διευθυντής της Ομάδας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας, Glen McEwen, υποστήριξε ότι ο άνδρας συνελήφθη στην εργασία του, από όπου είχε πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα πελατών συμπεριλαμβανομένων και κρατικών οργανισμών.

Τέλος, σημειώνεται ότι η σύλληψή του έλαβε χώρα μια εβδομάδα μετά την επιβολή ποινής φυλάκισης ενός έτους από Δικαστήριο του Λος Άντζελες στον Cody Kretsinger, μέλους της εν λόγω ομάδας, ο οποίος και ομολόγησε την ενοχή του.

Σχόλια