Σύλληψη οκτώ ατόμων για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού

0

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, σχηματίσθηκαν δέκα (10) αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 25 έως 71 ετών για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο. Η έρευνα ήταν σε εξέλιξη το τελευταίο δεκαπενθήμερο και πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο) ενώ ακολούθησε και αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, προκειμένου να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των ημεδαπών χρηστών, οι οποίοι διακινούσαν το παράνομο υλικό.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν το επίμαχο υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (peer to peer). Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα (10) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, τέσσερις (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών, μεγάλος όγκος ψηφιακών αρχείων, συνολικής χωρητικότητας (23.350) GB, δύο (2) κυνηγητικά όπλα, δύο (2) πιστόλια κρότου με συνολικά έξι (6) φυσίγγια και ένα (1) τυφέκιο. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Επίσης, δύο από τους εμπλεκόμενους κατηγορούνται και για παράνομη κατοχή των παραπάνω όπλων και πυρομαχικών. Από τους οκτώ συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, οι δύο προφυλακίστηκαν ενώ για τα δυο άτομα, τα οποία δεν συνελήφθησαν ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές. Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ελληνική Αστυνομία, στη σχετική ανακοίνωσή της, δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας τριών (3) από τους συλληφθέντες, καθώς και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, μετά από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχόλια