Συμβιβασμός Apple και Sony σε αγωγή για ελαττωματική μπαταρία

0

Οι εταιρείες Apple και Sony συμφώνησαν να καταβάλουν το ποσό των 12.000 δολαρίων για να αποσυρθεί η αγωγή που ασκήθηκε εις βάρος τους από ένα ζευγάρι Ιαπώνων, των οποίων ο υπολογιστής Mac με μπαταρία Sony τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες.
Το ζευγάρι ζητούσε αποζημιώσεις υποστηρίζοντας ότι ο ένας εκ των δύο υπέστη σοβαρά εγκαύματα από την ανάφλεξη του υπολογιστή στο σπίτι τους στην Οσάκα.
Από τη φωτιά κάηκε το χαλί και μέρος του διαμερίσματος. Ο σύζυγος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι έκαψε τα δάκτυλα του προσπαθώντας να βγάλει τον υπολογιστή έξω από το σπίτι και η σύζυγός του δήλωσε ότι η υγεία της κλονίσθηκε από το σοκ.
Η Apple Ιαπωνίας αναγνώρισε την υπαιτιότητά της ενώπιον του δικαστηρίου, τόνισε, όμως, ότι το ποσό της αποζημίωσης που ζητούν οι ενάγοντες είναι εξαιρετικά υψηλό. Υποστήριξε επίσης ότι δεν αποδείχτηκε ξεκάθαρα η σχέση μεταξύ του υπολογιστή και της ελαττωματικής μπαταρίας.
Τα προβλήματα της Sony με τις προβληματικές μπαταρίες ξεκίνησαν το 2006, όταν η εταιρεία και η κατασκευάστρια υπολογιστών Apple αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν 9,6 εκατομμύρια μπαταρίες λιθίου έπειτα από καταγγελίες πελατών για ξαφνική ανάφλεξη των υπολογιστών.

Σχόλια