Συμβιβασμός MPAA και εταιρίας κατασκευής μικροτσίπ

0

Σε συμβιβασμό κατέληξε η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην αμερικανική ένωση κινηματογραφικών εταιριών (MPAA) και την εταιρία ESS, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή μικροτσίπ πολυμέσων. Η διαμάχη ξεκίνησε με την αγωγή της MPAA κατά της εταιρίας, υποστηρίζοντας ότι η ESS επιτρέπει την χρησιμοποίηση των προϊόντων της σε συσκευές αντιγραφής DVD.

Ειδικότερα, η MPAA θεώρησε αντισυμβατική την τακτική της ESS να πουλά μικροτσίπ αποκωδικοποίησης των DVD σε κατασκευαστές συσκευών αντιγραφής των ψηφιακών δίσκων που δεν είχαν την απαραίτητη προς τούτο άδεια από την MPAA. Δικαστήριο της Καλιφόρνια έκανε δεκτό το αίτημα της MPAA τον περασμένο Ιούλιο και απαγόρευσε στην ESS την περαιτέρω πώληση των εν λόγω μικροτσίπ σε μη εξουσιοδοτημένους κατασκευαστές.

Με τον πρόσφατο συμβιβασμό, η ESS συμφώνησε να σεβαστεί όλους τους συμβατικούς όρους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η εταιρία θα συνεργαστεί στο μέλλον με την MPAA στην προσπάθεια ανάπτυξης μιας νέας μορφής τεχνολογίας για την καταπολέμηση της πειρατείας.

Σχόλια