Συμβιβασμός σε μαζική αγωγή βετεράνων εξαιτίας κλοπής προσωπικών δεδομένων

0

Το υπουργείο αρμόδιο για θέματα Βετεράνων των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε νυν και πρώην στρατιωτικό προσωπικό για να κλείσει η υπόθεση της μαζικής αγωγής που είχαν καταθέσει στελέχη του στρατού μετά την απώλεια προσωπικών τους δεδομένων λόγω κλοπής ενός φορητού υπολογιστή.

Τα ονόματα, οι ημερομηνίες γέννησης και οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης 26,5 εκατομμυρίων εν ενεργεία στρατιωτικών και βετεράνων, τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε ένα φορητό υπολογιστή και σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, εξαφανίστηκαν ενώ βρίσκονταν στην κατοχή ενός προγραμματιστή του υπουργείου αρμόδιου για θέματα Βετεράνων το 2006.

Μετά την κλοπή διετάχθη έρευνα από τις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές, οι οποίες κατάφεραν να εντοπίσουν τον κλεμμένο υπολογιστή και να διαπιστώσουν ότι τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα δε χρησιμοποιήθηκαν εις βάρος των κατόχων τους.

“Οι εναγόμενοι συμφώνησαν να πληρώσουν 20 εκατομμύρια δολάρια στους ενάγοντες με αντάλλαγμα την απόσυρση της αγωγής”, ανέφερε το κείμενο της συμβιβαστικής λύσης.
Το αμερικανικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι είναι “απόλυτα αφοσιωμένο στο να κρατά υψηλά επίπεδα στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων όπως ακριβώς συμβαίνει και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης των βετεράνων. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι οι πληροφορίες που υπήρχαν στον υπολογιστή δε χρησιμοποιήθηκαν εις βάρος κανενός βετεράνου”.

Σχόλια