Συμβιβασμός σε υπόθεση υπέρογκων λογαριασμών από πορνογραφικές ιστοσελίδες

0

Η εταιρία Alyon Technologies, η οποία εξειδικεύεται στην έκδοση τηλεφωνικών λογαριασμών από επισκέψεις σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, συμφώνησε με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου της Αμερικής (FTC) να μην επιδιώξει από καταναλωτές την πληρωμή λογαριασμών τηλεφώνου ύψους 17 εκατ. δολαρίων. Η Επιτροπή είχε κατηγορήσει την εταιρία και τον ιδιοκτήτη της Stephane Touboul ότι οι λογαριασμοί που εξέδιδαν ήταν ψεύτικοι και παράνομοι, έπειτα από παράπονα καταναλωτών ότι δεν είχαν εγκρίνει τις χρεώσεις που εμφανίζονταν στους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Alyon εγκαθιστούσε στους υπολογιστές των χρηστών ένα πρόγραμμα που διέκοπτε τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο και τους επανασυνέδεε στο δικό της δίκτυο, χρεώνοντας 4,99 δολάρια το λεπτό προκειμένου να επισκεφτούν ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Ωστόσο, πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι η εγκατάσταση του λογισμικού έγινε χωρίς την έγκρισή τους, και άλλοι ότι χρεώθηκαν κατά λάθος παρά το γεγονός ότι δεν είχε εγκατασταθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Βάσει του συμβιβασμού η εταιρία υποχρεούται να εξηγήσει στους καταναλωτές με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο τους χρεώνει, ωστόσο δεν παραδέχτηκε την ενοχή της.

Σχόλια