Συμβιβασμός στη δικαστική διαμάχη μεταξύ Microsoft και CCIA

0

Με συμβιβασμό έληξε η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη Microsoft και την Ένωση Τεχνολογικής και Τηλεπικοινωνιακής Βιομηχανίας (CCIA). Ο συμβιβασμός είχε γίνει γνωστός από την περασμένη βδομάδα, ωστόσο πρόσφατα έγιναν γνωστά και τα ποσά που κατέβαλε η Microsoft προκειμένου η CCIA να αποσυρθεί από τους δικαστικούς αγώνες κατά του αμερικανικού κολοσσού.

Συγκεκριμένα, η Microsoft κατέβαλε 19,75 εκατομμύρια δολάρια στην CCIA και περίπου 10 εκατ. δολάρια στον διευθυντή της Έντουαρντ Μπλακ, ο οποίος είναι γνωστός πολέμιος της μονοπωλιακής τακτικής που ακολουθεί στην αγορά η Microsoft. Ως αντάλλαγμα, η CCIA δέχτηκε να αποσυρθεί από τη δικαστική διαμάχη μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Microsoft που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Κομισιόν για την τακτική του αθέμιτου ανταγωνισμού που ακολουθεί η αμερικανική εταιρία. Ο Μπλακ χαρακτήρισε το συμβιβασμό προς το συμφέρον της CCIA, ειδικά όσον αφορά την υπόθεση με την ΕΕ.
Πάντως σε παρόμοιο συμβιβασμό ήλθε η Microsoft και με την ανταγωνίστριά της Novell στην ίδια υπόθεση.

Η απόσυρση της CCIA και της Novell από το πλευρό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ίσως επηρεάσει την απόφαση του Μπο Βέστερντορφ, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου. Ο Βέστερντορφ αναμένεται να αποφασίσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου επί της αιτήσεως της Microsoft για αναστολή των κυρώσεων της Κομισιόν σε βάρος της, μέχρι την εκδίκαση της έφεσής της.

Σχόλια