Συμβιβασμός Symantec – Hotbar στην υπόθεση σήμανσης προγράμματος ως adware

0

Η διαμάχη μεταξύ των εταιριών Symantec και Hotbar έληξε με εξώδικο συμβιβασμό. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας η Symantec θα παραιτηθεί από την αγωγή κατά της Hotbar, αλλά θα εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το πρόγραμμα της ως λογισμικό χαμηλού κινδύνου.

Η Hotbar είναι δημιουργός ενός προγράμματος που επιτρέπει στους χρήστες των υπολογιστών να αλλάζουν τα γραφιστικά skins της γραμμής εργαλείων των προγραμμάτων Internet Explorer, Microsoft Outlook και Outlook Express.

Η Symantec υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα αυτό ανήκει στην κατηγορία του λογισμικού ‘adware” που διευκολύνει την αναπαραγωγή των pop-up διαφημίσεων και εντοπίζει τις ιστοσελίδες που συνηθίζει να επισκέπτεται ο χρήστης.

Η Hotbar κατά το παρελθόν είχε απειλήσει την Symantec ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον της , τελικά όμως τον Ιούνιο του 2005 η Symantec κατέθεσε αγωγή κατά της Hotbar με σκοπό να υποστηρίξει το δικαίωμα της να χαρακτηρίζει το επίμαχο πρόγραμμα ως adware και να παρέχει στους χρήστες «εργαλεία» για την αφαίρεση του.

Σχόλια