ΗΠΑ: Συμβιβασμός της Macmillan με το Υπ. Δικαιοσύνης για τις τιμές των e-books

0

Ο οίκος Macmillan είχε απασχολήσει το Υπουργείο, κατόπιν καταγγελιών ότι προέβαινε σε συνεννοήσεις μαζί με άλλους πέντε εκδότες με σκοπό τον καθορισμό τιμών πωλήσεως ηλεκτρονικών βιβλίων στην αμερικανική αγορά. Η συμφωνία συμβιβασμού των δύο μερών έχει κατατεθεί ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, ενώ αναμένεται η έγκρισή της από τον αρμόδιο δικαστή.

Το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου για ζητήματα ανταγωνισμού (Antitrust Division) έχει ήδη επιλύσει τις διαφορές με άλλους τέσσερις εκδοτικούς οίκους –Harper Collins, Penguin, Simon & Schuster, Hachette- επιτυγχάνοντας παρόμοιες συμφωνίες συμβιβασμού. Αντίθετα, η σχετική εκκρεμότητα των αμερικανικών αρχών με την Apple συνεχίζεται. «Βάσει της σημερινής συμφωνίας συμβιβασμού η Macmillan συμφώνησε να επιτρέψει αμέσως στους λιανεμπόρους τη μείωση του κόστους που πληρώνουν οι καταναλωτές για τα ηλεκτρονικά βιβλία της εταιρείας.

Όπως οι καταναλωτές πληρώνουν ήδη χαμηλότερες τιμές για τις ηλεκτρονικές εκδοχές πολλών νέων βιβλίων των οίκων Hachette, HarperCollins και Simon & Schuster, έτσι προσδοκούμε ότι και οι τιμές πολλών ηλεκτρονικών βιβλίων της Macmillan θα μειωθούν», σχολίασε εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ η Jamillia Ferris.

Σχόλια