Συμβιβαστική λύση μεταξύ Yahoo και Άικαν

0

Η διοίκηση της Yahoo κατέληξε σε συμβιβασμό με τον μεγαλομέτοχό της Καρλ Άικαν, ο οποίος είχε εξοργιστεί με την άρνηση της εταιρείας στην πρόταση εξαγοράς από τη Microsoft και προσπαθούσε να αντικαταστήσει το διοικητικό συμβούλιο.
Η συμφωνία προβλέπει ότι στην επόμενη γενική συνέλευση της Yahoo την 1η Αυγούστου, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα επεκταθεί από τα 9 στα 11 άτομα και θα περιλαμβάνει τόσο τον Άικαν όσο και δύο από τους υποψήφιους που θα προτείνει ο ίδιος.
Ο Άικαν, που κατέχει το 5% των μετοχών της Yahoo, σκόπευε να αντικαταστήσει τα μέλη του ΔΣ με τους δικούς του ανθρώπους και να διαπραγματευτεί εκ νέου την πώληση της εταιρείας στη Microsoft. Σε ανακοίνωσή του, ο μεγαλομέτοχος επιμένει ότι το ενδεχόμενο πώλησης θα πρέπει να επανεξεταστεί.
Η Microsoft, από την πλευρά της, έχει δηλώσει ότι θα ενδιαφερόταν να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις μόνο αν άλλαζε η σύνθεση του ΔΣ της Yahoo.
Την περασμένη εβδομάδα, η Yahoo απέρριψε ως «γελοία» πρόταση εξαγοράς που κατέθεσαν από κοινού η Microsoft και ο Αϊκαν, με την προοπτική να διαιρέσουν και να μοιραστούν τη μεγάλη διαδικτυακή επιχείρηση.

Σχόλια