Συμφωνία Facebook – Γενικών Εισαγγελέων για την ενίσχυση της προστασίας των ανήλικων χρηστών

0

Ο τρόπος λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου είχε προκαλέσει την αντίδραση των Γενικών Εισαγγελέων διαφόρων Πολιτειών της Αμερικής καθώς οι περισσότεροι υποστήριζαν ότι το Facebook δεν προστατεύει επαρκώς τους ανήλικους χρήστες του.

Εκπρόσωπος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι η διασφάλιση της προστασίας των ανηλίκων είναι ζήτημα μείζονος σημασίας και το νομικό τμήμα της εταιρείας συνεργάζεται στενά με τους Γενικούς Εισαγγελείς, σε σχετικές υποθέσεις.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού, θα δώσει στη δημοσιότητα βίντεο, με το οποίο θα ενημερώνονται οι γονείς και τα παιδιά για την ασφαλή χρήση του κοινωνικού δικτύου.

«Οι γονείς και οι έφηβοι θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να προστατεύουν την ιδιωτικότητά τους όταν είναι συνδεδεμένοι στο Facebook και σε άλλα δίκτυα. Ελπίζουμε ότι η εκστρατεία θα έχει θετικά αποτελέσματα και θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφαλούς πλοήγησης των χρηστών. Είναι αυτονόητο ότι οι Γενικοί Εισαγγελείς θα συνεχίζουν να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης και Γενικός Εισαγγελέας της Πολιτείας Maryland, Douglas Gansler.

Σχόλια