Συμφωνία μεταξύ Google και Copiepresse για τους σύνδεσμους των ειδήσεων εφημερίδων του Βελγίου

0

Η Google και οι Βελγικές εφημερίδες συμφώνησαν να επιτραπεί στην μηχανή αναζήτησης να περιλαμβάνει συνδέσμους σε νέα άρθρα των ιστοσελίδων των εφημερίδων.

Τον Φεβρουάριο η Google υποχρεώθηκε να αφαιρέσει από την δημοφιλή μηχανή αναζήτησης τις επικεφαλίδες και τους τίτλους των ειδήσεων των γαλλόφωνων και γερμανόφωνων εφημερίδων του Βελγίου, μετά από απόφαση Βελγικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι δεν είναι η επιτρεπτή η δημοσίευση των άρθρων στην υπηρεσία ειδήσεων της Google, χωρίς την σχετική άδεια από τους κάτοχους των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Google έχει ήδη καταθέσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς από το Δικαστήριο το περιεχόμενο της απαγόρευσης.

Με κοινή τους δήλωση η Google και η Copiepresse, οργάνωση για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, συμφώνησαν να επιλύσουν το ένα μέρος της διαμάχης τους, επιτρέποντας στην μηχανή αναζήτησης της Google να περιλαμβάνει αναφορές στις ειδήσεις των γαλλόφωνων και γερμανόφωνων εφημερίδων, χωρίς όμως να έχει η Google την δυνατότητα να της αποθηκεύει και να τις εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης ως αποθηκευμένες σελίδες.

Σχόλια