Συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της Consumer Digital Services και των δικαστικών αρχών της Ουάσινγκτον

0

Ο πάροχος ηλεκτρονικών υπηρεσιών προστασίας της ιδιωτικής ζωής υποχρεώθηκε να καταβάλλει αποζημίωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων προκειμένου να διευθετήσει κατηγορίες για την χρήση αθέμιτων τεχνικών προώθησης και την πώληση των προσωπικών πληροφοριών των πελατών του .

Πρόκειται για την εταιρία Consumer Digital Services, η οποία προχώρησε στην πώληση του λογισμικού και των υπηρεσιών Privasafe και SurfSafe.

Η εταιρία κατηγορήθηκε ότι απέστειλε στους καταναλωτές δωροκάρτες και σπαμ e-mail, μέσω των οποίων τους ανακοίνωνε ότι κέρδισαν κάποια δώρα.

Οι καταναλωτές απέστειλαν στην εταιρία τα προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να παραλάβουν τα δώρα, με αποτέλεσμα να λάβουν λογαριασμούς για την χρήση των υπηρεσιών προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Μόνο 13,000 από τους καταναλωτές έλαβαν πραγματικά το υποσχόμενο δώρο.

Κατά τους όρους της συμφωνίας συμβιβασμού που υπογράφηκε με τις δικαστικές αρχές της Ουάσινγκτον, η Consumer Digital Services θα καταβάλλει 300,000 δολάρια ως πρόστιμο, ενώ με τα υπόλοιπα 700,000 δολάρια θα αποζημιώσει τους καταναλωτές που χρησιμοποίησαν εν αγνοία τους την υπηρεσία.

Σχόλια