Συμφωνία συνεργασίας Google – δικαστικών αρχών στη Βραζιλία

0

Η μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο Google υπέγραψε συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές της Βραζιλίας για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Orkut, το οποίο ανήκει στην Google.
Βάσει της συμφωνίας, η Google θα χρησιμοποιεί φίλτρα για την αφαίρεση και πρόληψη δημοσίευσης παράνομου δικτυακού περιεχομένου στο Orkut, το οποίο έχει τους μισούς και πλέον χρήστες του στη Βραζιλία.
Επιπλέον, η εταιρεία καλείται να διευκολύνει τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων με δικαστική εντολή για τη διερεύνηση φερομένων εγκλημάτων εις βάρος παιδιών και εφήβων στο δίκτυο Orkut χωρίς να γίνεται χρήση διεθνών νομικών συμφωνιών.
Η Google διατηρεί επίσης το δικαίωμα να μπλοκάρει για έξι μήνες την πρόσβαση σε χρήστες που φέρονται ύποπτοι για παράνομη συμπεριφορά.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη φορά που συμφωνεί στην υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας και διευκρίνισε ότι είναι επίσης η πρώτη συμφωνία αυτού του είδους σε διεθνές επίπεδο: «Είναι μια ιστορική ημέρα όχι μόνο για τη Βραζιλία αλλά για το διαδίκτυο σ΄ ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο πρόεδρος της Google στη Βραζιλία.

Σχόλια