Συμφωνία των κολοσσών τεχνολογίας για αντικλεπτικές εφαρμογές στα smartphones

0

Με πρωτοβουλία εταιριών κατασκευής smartphones και τεχνολογικών κολοσσών όπως η Google, η Apple, η Samsung και η Motorola, επετεύχθη συμφωνία για τη δημιουργία ”αντικλεπτικών tools”, τα οποία πρόκειται να εγκατασταθούν στις συσκευές από το καλοκαίρι του 2015.

Στην συμφωνία προβλέπεται η προσθήκη των συγκεκριμένων εφαρμογών σε όλες τις συσκευές που θα κατασκευαστούν και θα κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά, από τον Ιούλιο του 2015.

Με τα νέα αυτά εργαλεία θα δίνεται η δυνατότητα απομακρυσμένης απενεργοποίησης των smartphones, με στόχο όχι μόνο τη μείωση των κλοπών των συσκευών αλλά και την αποτροπή κλοπής προσωπικών δεδομένων που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτές, όπως κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς και αριθμοί PIN που μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω οικονομική ζημία στους χρήστες.

Σύμφωνα με την Wireless Association (CTIA), οι σχετικές εφαρμογές θα επιτρέπουν στους χρήστες να διαγράφουν συγκεκριμένο περιεχόμενο της συσκευής, η οποία έχει χαθεί ή έχει κλαπεί.  Επίσης, ένα “μπλοκαρισμένο” τηλέφωνο δεν θα μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου χωρίς την εξουσιοδότηση του αρχικού χρήστη, ενώ μετά την επιστροφή της συσκευής στο νόμιμο κάτοχό της, τα προσωπικά του αρχεία θα μπορούν να επανακτηθούν από το cloud.

Οι σχετικές ρυθμίσεις ασφαλείας είτε θα είναι προ-εγκατησμένες στις σχετικές συσκευές, είτε η εγκατάστασή τους θα γίνεται μέσω διαδικτύου.

 

Σχόλια