Συμφώνησαν Κομισιόν και Microsoft για το νέο όνομα των Windows

0

Σε συμφωνία κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Microsoft πάνω στο όνομα της νέας έκδοσης των Windows, το οποίο δεν περιέχει το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player. Η νέα μειωμένη έκδοση του λειτουργικού προγράμματος θα ονομάζεται Windows XP Home Edition N, όπου το γράμμα N θα αντιστοιχεί στην φράση “not with media player”.

Η μειωμένη έκδοση των Windows αποτελεί συμμόρφωση της Microsoft στις κυρώσεις που της είχαν επιβληθεί από την Κομισιόν τον Μάρτιο του 2004, καθώς κρίθηκε ότι η εταιρία καταχράστηκε τη μονοπωλιακή της θέση στην αγορά. Ειδικότερα, θεωρήθηκε ότι η αγορά των Windows με το Media Player εγκατεστημένο αποτρέπει τους καταναλωτές από το να «κατεβάσουν» αντίστοιχα προγράμματα ανταγωνιστικών εταιριών, όπως είναι το Real Player της RealNetworks και το Quicktime της Apple.

Η νέα έκδοση των Windows θα βγει στην ευρωπαϊκή αγορά τις επόμενες βδομάδες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η Κομισιόν απέρριψε δέκα προτάσεις της Microsoft για το όνομα, πριν καταλήξει στο Windows XP Home Edition N.

Σχόλια