Σύμμαχος το αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης στις υποθέσεις αντιτράστ της Microsoft

0

«Σύμμαχος» και «συνήγορος υπεράσπισης» της Microsoft στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό αναδεικνύεται το αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά από την απόπειρα της κυβέρνησης να επιβάλλει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στην γιγαντιαία εταιρία λογισμικού, η κυβέρνηση Μπους άλλαξε την γραμμή της πολιτικής, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της Microsoft τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό.

Δεν πρόκειται απλά για μια θεώρηση της υπόθεσης αντιτραστ της Microsoft από μια διαφορετική οπτική γωνία. Το πεδίο μάχης μεταξύ των τεχνολογικών εταιριών έχει μεταφερθεί από την αγορά του λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, τομέα όπου η Microsoft κυριαρχεί, στην αγορά της πλοήγησης στο Διαδίκτυο και των προγραμμάτων λογισμικού που βασίζονται στο Διαδίκτυο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει μέχρι στιγμής κατακρίνει τις αποφάσεις τόσο της Κομισίον το 2004 όσο και της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κορέας το 2005 κατά της Microsoft που επέβαλαν τσουχτερά πρόστιμα στην εταιρία λογισμικού, αλλά και γενικότερα τάσσεται υπέρ της νομιμότητας των αμφισβητούμενων επιχειρηματικών μεθόδων της.

Σχόλια