Συμμόρφωση της Google σε σύσταση για περιορισμό του γεωγραφικού εντοπισμού των χρηστών

0

Συγκεκριμένα, οι χρήστες που συνδέονται στο ίντερνετ ασύρματα μέσω Wi-Fi θα μπορούν πλέον να απο-επιλέγουν τον γεωγραφικό εντοπισμό τους, πληκτρολογώντας την κατάληξη “_nomap” στο όνομα του δικτύου σύνδεσης.Η συμφωνία έγινε κατόπιν πίεσης της ολλανδικής Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία απειλούσε τη Google με πρόστιμο 1.35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Αρχή υπαινισσόταν ότι η αποθήκευση του ονόματος του ασύρματου δρομολογητή σε συνδυασμό με την γεωγραφική τοποθεσία σύνδεσης συνιστούν. στο συνδυασμό τους, προσωπικά δεδομένα, τα οποία προστατεύονται νομοθετικά. Η Google δεσμεύτηκε να διαγράψει όλες τις ολλανδικές διευθύνσεις δικτύων που έχει συγκεντρώσει από το 2009 μέχρι σήμερα και αφορούν περίπου 3.5 εκατομμύρια χρήστες και τοποθεσίες.Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία ανακοινώνοντας τη νέα δυνατότητα των χρηστών ανέφερε:

«Η υπηρεσία γεωγραφικού εντοπισμού που χρησιμοποιούμε στη Google, δηλαδή η Google Location Server, δεν χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση φυσικών προσώπων. Άλλα πάντα υπάρχει χώρος για μεγαλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων, γι’ αυτό και εγκαινιάζουμε την επιλογή του “_nomap”. Ελπίζουμε ότι μακροπρόθεσμα η μέθοδος αυτή θα τύχει οικουμενικής εφαρμογής, ώστε όλοι οι χρήστες να συνδέονται είτε από ασύρματο, είτε από σταθερό σημείο, χωρίς να αναγνωρίζεται η τοποθεσία».

H ανακοίνωση της εταιρείας

Σχόλια