Συνάντηση εκπροσώπων του Facebook με μέλη της ομάδας “Ευρώπη κατά Facebook”

0

Υποσχέσεις για καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων στο μέλλον έδωσε το Facebook κατόπιν συνάντησης των εκπροσώπων της εταιρείας με μέλη της ομάδας πίεσης «Ευρώπη κατά Facebook». Η ομάδα έχει ιδρυθεί από νεαρό Αυστριακό φοιτητή με στόχο την καλύτερη εμπέδωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook.

Η συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Facebook και του ιδρυτή της ιστοσελίδας «Ευρώπη κατά Facebook» έγινε τη Δευτέρα. Το Facebook διαβεβαίωσε ότι στο εξής τα δεδομένα θα διαγράφονται, εφόσον το ζητά ο χρήστης, ενώ θα ζητείται ρητή συναίνεσή του σε κάθε περίπτωση που αυτά πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθούν.

Εκπρόσωπος της ομάδας «Ευρώπη κατά Facebook» σχολίασε ότι η συνάντηση ήταν «εποικοδομητική» και ότι «οι συνομιλητές έδειξαν διάθεση συμμόρφωσης προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία». Εκτίμησε, ωστόσο, ότι η διαδικασία αυτή θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η συνάντηση με την ομάδα ήταν χρήσιμη. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία βελτίωσης του προγράμματος προστασίας προσωπικών δεδομένων των χρηστών της υπηρεσίας μας», σχολίασε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Facebook από την ιρλανδική έδρα της επιχείρησης.

Σχόλια