Συνάντηση Μπιλ Γκέιτς και Επιτρόπων της Κομισιόν

0

Συνάντηση με τους αρμόδιους επιτρόπους της ΕΕ για την βιομηχανία και το εμπόριο είχε ο πρόεδρος της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Στόχος της εταιρίας του, όπως δήλωσε, είναι η αρμονική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις τους ύστερα από την επιβολή κυρώσεων από την Κομισιόν σε βάρος της Microsoft τον περασμένο Μάρτιο για κατάχρηση της μονοπωλιακής της θέσης στην αγορά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα όπως η οικονομικής ανάπτυξη της Κίνας και η φτώχεια που μαστίζει την Αφρική, όχι όμως και η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου, σύμφωνα με την οποία η εταιρία πρέπει να διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά μια νέα έκδοση των Windows χωρίς το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player και να αποκαλύψει στους ανταγωνιστές της απόρρητα στοιχεία για τη λειτουργία τους. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Τζόναθαν Τοντ, αυτή η συνάντηση είχε ανεπίσημο χαρακτήρα και δεν έγιναν διαπραγματεύσεις που να αφορούν την δικαστική απόφαση ή τις κυρώσεις της ΕΕ.

Πάντως, η Microsoft έχει ήδη δηλώσει πως θα συμμορφωθεί σύντομα προς την απόφαση, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αναζήτηση ενός ονόματος για τη νέα έκδοση των Windows.

Σχόλια