Συνασπισμός κατά των δισκογραφικών εταιρειών

0

Βρετανοί καλλιτέχνες της ποπ και ροκ σκηνής δηλώνουν αποφασισμένοι να λάβουν μέτρα για να ανακτήσουν τον έλεγχο και την κυριότητα της δουλειάς τους από τις δισκογραφικές εταιρείες.

Ο Robbie Williams, οι Radiohead, οι Kaiser Chiefs και οι Verve είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη νέα ομάδα πίεσης, “Συνασπισμός των Καλλιτεχνών”.

Στόχος της ομάδος είναι η αλλαγή της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα υπέρ των καλλιτεχνών, οι οποίοι επίσης ζητούν να διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στον τρόπο πώλησης των τραγουδιών τους αλλά και να αυξήσουν το μερίδιο των εσόδων τους.

Αναλυτές λένε ότι με την ψηφιακή εποχή θα αλλάξουν σημαντικά οι ισορροπίες της εξουσίας στη μουσική βιομηχανία.

Πάντως εκπρόσωπος της BPI, η οποία εκπροσωπεί τις δισκογραφικές εταιρείες της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι “ανυπομονούν” να συνεργαστούν με το Συνασπισμό των Καλλιτεχνών.

“Η βρετανική μουσική βιομηχανία είναι μια σύνθετη κοινότητα, η οποία φέρνει κοντά καλλιτέχνες, συνθέτες, παραγωγούς, μάνατζερ, διανομείς, δισκογραφικές εταιρείες, κατασκευαστές και εμπόρους λιανικής πώλησης. Κανένα σκέλος αυτής της επιχείρησης δεν μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του. Είναι μια βιομηχανία υπό συνεχή πίεση και έχουμε ισχύ μόνο όταν είμαστε ενωμένοι”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της BPI.

Σχόλια