Συνέδριο για την ηλεκτρονική κλοπή προσωπικών δεδομένων στην Καλιφόρνια

0

Παρά την πρωτοποριακή νομοθεσία της Καλιφόρνια σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του αδικήματος της κλοπής προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, τα θύματα το 2004 μόνο στη συγκεκριμένη Πολιτεία άγγιξαν το ένα εκατομμύριο, αποδεικνύοντας ότι οι νέοι νόμοι δεν επαρκούν. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών της Καλιφόρνια, επιχειρηματίες αλλά και καταναλωτές στο πρώτο συνέδριο που διοργανώθηκε για το θέμα αυτό στην Πολιτεία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Σακραμέντο τόνισε ότι εκτός από τους νόμους, απαιτείται η συνεργασία επιχειρήσεων και καταναλωτών προς την κατεύθυνση της προληπτικής αντιμετώπισης της κλοπής προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου. Από την άλλη πλευρά, οι Καλιφορνέζοι καταναλωτές παρατήρησαν ότι η νομοθεσία που ρυθμίζει το αδίκημα είναι ανεπαρκής, ιδίως όσον αφορά την παροχή βοηθείας σε όσους πέφτουν θύματα ηλεκτρονικής κλοπής προσωπικών τους στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η Καλιφόρνια υπήρξε η πρώτη Πολιτεία που θέσπισε τον Ιούλιο του 2003 νόμο, σύμφωνα με τον οποίο μία εταιρία υποχρεούται να ειδοποιεί τους πελάτες της σε περίπτωση που τα προσωπικά τους δεδομένα τα οποία διατηρεί στις βάσεις της, κλαπούν.

Σχόλια