Συνέδριο για το trafficking και το ηλεκτρονικό έγκλημα

0

Διήμερο συνέδριο για την παράνομη εμπορία και διακίνηση ανθρώπων αλλά και για το ηλεκτρονικό έγκλημα διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής.

Όπως επισημάνθηκε από τον επικεφαλής του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, Γιώργο Βανικιώτη, οι δουλέμποροι επιλέγουν τη χώρα μας ως χώρα προορισμού των θυμάτων τους, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της οικονομικής της ανάπτυξης και της συμμετοχής της στους κόλπους της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου επισημάνθηκε η μη επάρκεια του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την προστασία των θυμάτων.

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό έγκλημα ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΓΑΔΑ, Μανώλης Σφακιανάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παιδική πορνογραφία, τονίζοντας ότι στη χώρα μας δεν παράγεται τέτοιο υλικό, πλην όμως είναι πολλοί αυτοί που πληρώνουν χρήματα για να το προμηθευτούν και να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Σχόλια