Συνελήφθη από το FBI χάκερ-στέλεχος της οργάνωσης LulzSec

0

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το FBI έχει προχωρήσει στη σύλληψη υπόπτου που πιθανολογείται ότι είναι το βασικό μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης χάκερς LulzSec . Η σύλληψη του Cody Kretsinger έγινε κατόπιν αστυνομικής εφόδου στην προσωπική του κατοικία στο Φοίνιξ της Αριζόνα τις πρωινές ώρες εχθές, ενώ παρόμοιες έφοδοι έγιναν και σε άλλες τέσσερις αμερικανικές πόλεις. Ο ύποπτος χάκερ κατηγορείται για τις διαδικτυακές επιθέσεις στη Sony Entertainment και για τη μετέπειτα διανομή των αρχείων που εκλάπησαν. Η ομάδα LulzSec -της οποίας πιστεύεται ότι είναι στέλεχος-κλειδί- ευθύνεται για πολλές επιθέσεις σε ιστοσελίδες οργανισμών και κυβερνήσεων και για τη δημοσίευση των προσωπικών αρχείων που υπέκλεψε, με σκοπό τον εξευτελισμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση για δίωξη που συνέταξε κατόπιν της σύλληψης το FBI, ο κατηγορούμενος θεωρείται ότι χρησιμοποιούσε την μέθοδο SQL Injection,  βάσει της οποίας ο χάκερ εκμεταλλεύεται κενά στα συστήματα ασφαλείας του λογισμικού για να αποκτήσει πρόσβαση και κατόπιν να χρησιμοποιήσει και να τροποποιήσει προσωπικά αρχεία. Ο Kretsinger κατηγορείται ότι πραγματοποιούσε τις επιθέσεις της οργάνωσης από ανώνυμους κόμβους, ότι υπέκλεπτε και αναρτούσε αρχεία στην ιστοσελίδα της LulzSec προτού ανακοινώσει την επίθεση στο Twitter και  ότι διέγραφε τακτικά τα αρχεία από τον σκληρό του δίσκο για να αποφύγει τον εντοπισμό.
Η εμφάνιση ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή έχει οριστεί για την Πέμπτη.

Η σύλληψη του 23χρονου χάκερ δεν είναι η μόνη επιτυχία των αρχών στο κυνήγι για διαδικτυακούς «πειρατές». Ήδη η αστυνομία έχει συλλάβει δέκα μέλη των ομάδων LulzSec και «Ανώνυμοι». Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στο Twitter από το ηγετικό μέλος των LulzSec Sabu, οι αστυνομικοί έφοδοι έχουν καταφέρει γερό πλήγμα στην οργάνωση, αφού πλέον μόνο δύο ηγετικά μέλη της παραμένουν ελεύθερα.

Σχόλια